Γάλλοι σχεδιαστές λανσάρουν σακίδια από Vegan δέρμα βελανιδιάς

Γάλλοι σχεδιαστές λανσάρουν σακίδια από Vegan δέρμα βελανιδιάς

Γάλλοι σχεδιαστές λανσάρουν σακίδια από Vegan δέρμα βελανιδιάς

Γάλλοι σχεδιαστές λανσάρουν σακίδια από Vegan δέρμα βελανιδιάς: Μια νέα συλλογή σακιδίων κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα η γαλλική Vegan εταιρία Arsayo. Προκείται για τη συλλογή Exotic Cork Skin και αντί για δέρμα χρησιμοποιήθηκε φλοιός από βελανιδιές.

Η συλλογή είναι μια ιδέα των ιδρυτών της Arsayo, Arsayo Ary και Jonathan Ohayon – οι οποίοι ίδρυσαν επίσης το F.A.K.E. Movement, μια παγκόσμια πλατφόρμα αφιερωμένη στην προώθηση της Vegan ηθικής μόδας – με την αποστολή να παρέχει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση στα δέρματα από ζώα όπως κροκόδειλοι και φίδια.

Η νέα σειρά προσφέρει δύο σχέδια («Cork-odile» και «Snake Skin Cork»). Εξωτερικά, οπως γράψαμε είναι τα σακίδια είναι επεδενδιμένα από φλυο βελανιδιάς, ενώ εσωτερικά είναι βαμβακερά. προσφέρονται σε διάφορα μεγέθη ενώ κοστίζουν 249 Δολάρια.

Η συλλογή είναι διαθέσιμη μόνο για προπαραγγελία. «Στη βιομηχανία της συμβατικής μόδας, οι σχεδιαστές ξεκινούν την παραγωγή των δημιουργιών τους και τις πωλούν σε εμπόρους λιανικής πώλησης», δήλωσε ο Ary Ohayon. «Η τελική τιμή θα είναι μεγάλη. Με το σύστημα προπαραγγελίας, θα παράγουμε μόνο σύμφωνα με τη ζήτηση και αφού βγουν από τη μέση οι μεσάζοντες, τα σακίδια θα κοστίζουν λίγότερα χρήματα.»

Η δημιουργία του Exotic Cork Skin είναι επίσης φιλική προς το περιβάλλον καθώς η συγκομιδή φελλού από δέντρα δεν τα βλάπτει και, στην πραγματικότητα, τους επιτρέπει να απορροφούν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα που βοηθά στην αναγέννηση του φλοιού.  H νεα αποκλειστικη εναλλακτικη ειναι φορος τιμης στην ομορφιά των μοναδικών εξωτικών ζώων με απόλυτο σεβασμο στη ζωή του και στο περιβάλλονος» εξηγεί ο Jonathan Ohayon . «Θέλουμε να δώσουμε το παράδειγμα για την βιομηχανία της μόδας και να δείξουμε ότι δεν πρέπει να βλάπτουμε τα ζώα για την μόδα».