Εθελοντικός καθαρισμός παραλίας στο Δήλεσι

Εθελοντικός καθαρισμός παραλίας στο Δήλεσι

Εθελοντικός καθαρισμός παραλίας στο Δήλεσι

Εθελοντικός καθαρισμός παραλίας στο Δήλεσι: Τη διαχρονική του δέσμευση για την ανάληψη δράσεων, που θα διασφαλίσουν την προστασία του περιβάλλοντος, υλοποίησε για ακόμη μία φορά ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος, ο οποίος διοργάνωσε εθελοντικό καθαρισμό στο Δήλεσι την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Waste Free Oceans και την Helmepa. Στον καθαρισμό συμμετείχαν περισσότεροι από 30 εθελοντές, οι οποίοι χωρίστηκαν σε ομάδες, τηρώντας με ευλάβεια τα μέτρα υγιεινής και ασφαλείας για την αποτροπή εξάπλωσης της νόσου COVID-19.

Οι πρόσφατες πλημμύρες στην Εύβοια είχαν επιβαρύνει σημαντικά τις ακτές στην περιοχή, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι τα απορρίμματα στους θαλάσσιους χώρους προέρχονται κατά συντριπτικό ποσοστό από την ξηρά. Οι εθελοντές συνέλλεξαν περισσότερες από 40, μεγάλου μεγέθους, σακούλες απορριμμάτων, συνολικού βάρους 400 κιλών, οι οποίες θα μεταφερθούν σε σύστημα διαλογής των πλαστικών αποβλήτων και στόχος είναι να διοχετευθούν στο εξωτερικό προκειμένου να υποβληθούν σε χημική ανακύκλωση. Μετά τη χημική ανακύκλωση, θα δοθεί μια «δεύτερη ευκαιρία» στα πλαστικά απορρίμματα και θα μεταποιηθούν σε νέα, χρήσιμα προϊόντα, πραγματοποιώντας στην πράξη το όραμα της κυκλικής οικονομίας.

Η αποστολή του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος παραμένει να αποδείξει εμπράκτως ότι αποτελεί μέρος της λύσης στην αντιμετώπιση της μεγάλης πρόκλησης των απορριμμάτων και περιβαλλοντικές δράσεις, όπως η συγκεκριμένη, συμβάλλουν προς την κατεύθυνση αυτή. «Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος, έπειτα από τη συμμετοχή στην εθελοντική δράση με τον καθαρισμό στον υδροβιότοπο της Βραυρώνας, συνεχίζει την προσπάθεια του προς την επίτευξη μιας κοινωνίας με μηδενικά πλαστικά απορρίμματα. Με δραστηριότητες, όπως οι εθελοντικοί καθαρισμοί, οδεύουμε προς την εκπλήρωση αυτού του στόχου και παράλληλα αυξάνεται η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για τους κινδύνους, που προκαλεί η μη ορθή απόρριψη των αποβλήτων. Έχει επισημανθεί σε αρκετές μελέτες, η πεποίθηση των εθελοντών ότι η συμμετοχή τους σε δράσεις καθαρισμού τους καθιστά πιο προσεκτικούς σε ότι αφορά την απόρριψη των δικών τους αποβλήτων», ανέφερε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Σ.Β.Π.Ε., Δρ. Ηλίας Μάμαλης.

Η συλλογική δράση αυτή που ανέλαβε ο Σ.Β.Π.Ε. ήταν επιτυχημένη χάρη και στη συμμετοχή εταιρειών μελών του.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος θα ήθελε να ευχαριστήσει τις εταιρείες BASF Hellas A.E., Bright Colors A.E., Pipelife ΕΛΛΑΣ Α.Ε., Polyplast S.A., Γεωργίου Κ. Α.Ε. οι οποίες έστειλαν εθελοντές στην παραλία στο Δήλεσι. Ακόμή, ο Σ.Β.Π.Ε. θα ήθελε να ευχαριστήσει την εταιρεία Πλαστικά Θράκης A.B.E.E. για την παροχή προστατευτικών μασκών, την εταιρεία Πειραϊκά Πλαστικά A.E. για την χορηγία πλαστικών σάκων απορριμμάτων, την εταιρεία Frezyderm για την παροχή αντηλιακών και τον Δήμο Τανάγρας για τη πολύτιμη συνεργασία του και τη συμβολή του στην επιτυχία του εθελοντικού καθαρισμού.