Πάρισι 48, Αθήνα 24. Αδέρφια, κερδάμε!

Πάρισι 48, Αθήνα 24. Αδέρφια, κερδάμε!

Πάρισι 48, Αθήνα 24. Αδέρφια, κερδάμε!

Πάρισι 48, Αθήνα 24. Αδέρφια, κερδάμε!:  Με ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς εξακολουθεί να κινείται η επιδημία κορονοϊού στην Ελλάδα, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας να ανακοινώνει το απόγευμα της Τετάρτης (23/9) 358 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 43 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Καθημερινά, ο ΕΟΔΥ μας ενημερώνει για τα κρούσματα μετά από τα τεστ που διενεργούνται τόσο στις πύλες εισόδου όσο και αυτά που γίνονται στη Χώρα. Ωστόσο, πίσω από τα νούμερα και τις στατιστικές κρύβονται πολλές αδυναμίες του τρόπου που γίνονται οι έλεγχοι.
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις ανησυχίες και τον παραλογισμό στον τρόπο διεξαγωγής των τεστ που γίνονται στις πύλες εισόδου της Ελλάδας.

Σήμερα λοιπόν, επισκέφτηκε τη Χώρα ένας γνωστός μου. Πρόκειται για ένα Γάλλο πολίτη ο οποίος πήρε το αεροπλάνο από το Παρίσι και μετά από 3 ώρες προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στην Αθήνα δεν ήρθε για διακοπές αλλά για συναντήσεις με επαγγελματίες του χώρου στον οποίο δραστηριοποιείται.

Ήρθε Τετάρτη και θα φύγει Παρασκευή. Δε θα έρθει σε επαφή μόνο με όσους έχει συναντήσεις αλλά θα περάσουν και από μπροστά του και πολλοί άγνωστοι. Στα ΜΜΕ, στο ξενοδοχείο οπού θα μείνει, στα εστιατόρια που θα φάει, στα μαγαζιά που θα αγοράσει κάτι για τα παιδία του.

Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν προσγειώθηκε στην Αθήνα έκανε τεστ κορονοϊού.

Πότε πιστεύεται ότι θα έχει τα αποτελέσματα του τεστ;

Με ενημέρωσε ότι οι απαντήσεις θα είναι στα χέρια του σε 48 ώρες, δηλαδή λίγες ώρες πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο της επιστροφής στο Παρίσι. Όλες αυτές τις ώρες θα σουλατσάρει στην Αθήνα και θα έρχεται σε επαφή με τόσο κόσμο.

Την ίδια στιγμή που ο γνωστός μου θα περιμένει 48 ώρες τα αποτελέσματα για να μάθει αν έχει ή όχι κορονοϊό… Αν ένας Έλληνας, πάει για παράδειγμα, στο ΙΚΑ Αμπελοκήπων για το ίδιο τεστ θα λάβει τις απαντήσεις εντός 24 ωρών.

Το ήξερες; Πάρισι 48, Αθήνα 24. Αδέρφια, κερδάμε!