Σκύδρα: Κλείνει κονσερβοποιία με 114 κρούσματα κορoνοϊού

Σκύδρα: Κλείνει κονσερβοποιία με 114 κρούσματα κορoνοϊού

Σκύδρα: Κλείνει κονσερβοποιία με 114 κρούσματα κορoνοϊού

Σκύδρα: Κλείνει κονσερβοποιία με 114 κρούσματα κορoνοϊού: Ανησυχία επικρατεί στις υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό 114 κρουσμάτων κορωνοϊού σε κονσερβοποιία στην Σκύδρα, με αποτέλεσμα να ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία της για 10 μέρες προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να εξελιχτεί σε υγειονομική βόμβα.

«Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (114 κρούσματα) σε εταιρεία κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας Νομού Πέλλας, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, αναστέλλεται η λειτουργία της εν λόγω εταιρείας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων όλων των υποδομών και των εγκαταστάσεών της, και κάθε είδους χώρων κύριων και βοηθητικών, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Η ανωτέρω αναστολή λειτουργίας ισχύει για 10 ημέρες από 02-10-2020 και ώρα 12.00 έως 11-10-2020 και ώρα 12.00».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του logospellas.gr, είχαν εντοπιστεί θετικά κρούσματα σε εργαζόμενους εδώ και σχεδόν δύο μήνες χωρίς ωστόσο να ανασταλεί η λειτουργία του εργοστασίου. Παράλληλα σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα στην κονσερβοποιία γυναίκα που εργαζόταν εκεί βρέθηκε θετική και η ανησυχία για τη διασπορά αυξάνεται καθώς και άλλα άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος εργαζόντουσαν στον ίδιο χώρο.

Εξαγωγές σε όλο τον κόσμο

Η κονσερβοποιία Κρόνος που εδρεύει στο Μαυροβούνι Πέλλας και έχει ως αντικείμενο την κονσερβοποίηση φρούτων και κυρίως ροδάκινων για τα οποία φημίζεται ο Νομός, είναι η πιο ιστορική εταιρεία του κλάδου και εξάγει τα προϊόντα της σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο, από την Ευρώπη και την Αμερική έως και την Ασία.

Η Κρόνος ΑΕ δεν έπαψε ποτέ να επενδύει στην Ελλάδα και το τελευταίο επενδυτικό πρόγραμμα που τρέχει και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2021 φτάνει τα 15 εκατ. ευρώ, με τις εξαγωγές να είναι το βασικό οικονομικό εργαλείο της αφού αντιστοιχούν σχεδόν στο σύνολο του τζίρου της.