Σωστη φροντιδα για μοναδικά αποτελέσματα – Μαθε το καλύτερο πρόγραμμα διατροφής κάνναβης

Σωστη φροντιδα για μοναδικά αποτελέσματα - Μαθε το καλύτερο πρόγραμμα διατροφής κάνναβης

Σωστη φροντιδα για μοναδικά αποτελέσματα – Μαθε το καλύτερο πρόγραμμα διατροφής κάνναβης

Επιμέλεια: Μυρτώ Μίαρη

Σωστη φροντιδα για μοναδικά αποτελέσματα – Μαθε το καλύτερο πρόγραμμα διατροφής κάνναβης: Αν και είναι απαραίτητα στον κύκλο ζωής της κάνναβης, τα μικροθρεπτικά συστατικά χρησιμοποιούνται σε μικρότερες ποσότητες. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά, επίσης γνωστά ως «ιχνοστοιχεία» λόγω της πολύ μικρής ποσότητας που χρειάζονται, είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της κάνναβης, όπως και τα συστατικά. Παρόλο που η απαιτούμενη ποσότητα μπορεί να είναι 10 φορές μακρότερη (ή και περισσότερο) από τα μακροθρεπτικά συστατικά, είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του φυτού.

Τι είναι τα μικροθρεπτικά συστατικά;

Μικροθρεπτικά συστατικά είναι τα μέταλλα που χρησιμοποιούνται σε μικρές ποσότητες που είναι όμως απαραίτητα για την ανάπτυξη των φυτών. Παρόλο που χρειάζονται έως και 10 φορές λιγότερο από τη μακροθρεπτικά , τα μικροθρεπτικά συστατικά μπορούν να προκαλέσουν συμπτώματα που σχετίζονται με ανεπάρκειες θρεπτικών ουσιών και είναι εξαιρετικά σημαντικό για ένα φυτό να μεγαλώσει με υγιή τρόπο και να παράγει πυκνά μπουμπούκια.

Τα μικροθρεπτικά συστατικά βρίσκονται στο νερό της βρύσης. Επομένως, ανάλογα με την πηγή νερού, δεν θα χρειαστεί να τα προσθέσετε ξεχωριστά. Παρόλο που δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζετε ακριβώς αν δεν το μετρήσετε με το μετρητή Total Dissolved Solids. Είναι ζωτικής σημασίας για ένα φυτό κάνναβης αν και χρειάζονται σε μικρότερες ποσότητες από τα μακροθρεπτικά συστατικά. Ο ρόλος τους είναι να «υποστηρίξουν» τα μακροθρεπτικά συστατικά και να προετοιμάσουν το φυτό να περάσει επιτυχώς στο στάδιο της ανθοφορίας.
Σημείωση: Το φιλτράρισμα του νερού αφαιρεί κάθε μέταλλο από αυτό, οπότε θα πρέπει να προσθέσετε μικροθρεπτικά συστατικά για συμπληρώστε το διάλυμα διατροφής σας.

Μικροθρεπτικά συστατικά

Τα ιχνοστοιχεία είναι μια ομάδα μετάλλων που χρειάζονται σε σχεδόν μη ανιχνεύσιμες ποσότητες. Τα πιο συνηθισμένα είναι πάνω από 20 και έχουν διαφορετικούς ρόλους στον κύκλο ζωής ενός φυτού. Αυτά είναι:

Βόριο

Σε συνδυασμό με το ασβέστιο, το βόριο είναι απαραίτητο στο στάδιο της ανθοφορίας, γιατί είναι υπεύθυνο για τη διαίρεση των κυττάρων και είναι σημαντικό στοιχείο στη δομή των κυτταρικών τοιχωμάτων.

Χλώριο

Το χλώριο απαιτείται σε πολύ μικρές ποσότητες και είναι υπεύθυνο όχι μόνο για το άνοιγμα και το κλείσιμο των πόρων του φυτού (επιτρέποντάς το να «αναπνέει»), αλλά βοηθά το φυτό να διατηρεί τα φύλλα σταθερά και δυνατά.

Χαλκός

Ο χαλκός λειτουργεί ως ενεργοποιητής των ενζύμων. Βοηθά στην επιτάχυνση της φωτοσύνθεσης και στηρίζει τον αγγειακό ιστό της κάνναβης.

Σίδηρος

Αυτό το μέταλλο δεν είναι μόνο υπεύθυνο για την παραγωγή ενέργειας, αλλά είναι επίσης συστατικό για την παραγωγή χλωροφύλλης, η οποία δίνει στο φυτό αυτό το πλούσιο πράσινο χρώμα.

Μαγγάνιο

Το μαγγάνιο σχετίζεται άμεσα με την υγεία του φυτού σας. Αυτό το μέταλλο βοηθά στην καταπολέμηση της ασθένειας προστατεύοντας τις ρίζες από παθογένειες και βοηθά στην απορρόφηση του αζώτου.

Μολυβδαίνιο

Το μολυβδαίνιο χρησιμοποιείται σε πολύ μικρές ποσότητες και βοηθά στο σχηματισμό πρωτεϊνών.

ψευδάργυρος

Ο ψευδάργυρος απαιτείται επίσης σε μικρές ποσότητες, αλλά είναι πολύ σημαντικός για την κάνναβη. Αυτό το μέταλλο βοηθά στην οικοδόμηση των αυξητικών ορμονών και συνδέει το διάστημα μεταξύ των ιστών.

Συνιστώμενες ποσότητες μικροθρεπτικών συστατικών

Αν και χρειάζονται σε πολύ μικρές ποσότητες, η έλλειψη οποιουδήποτε από αυτά τα θρεπτικά συστατικά μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα ανάπτυξης.

Σημείωση: Αυτοί οι αριθμοί αντιπροσωπεύουν τις τίμες για όλο τον κύκλο ζωής της κάνναβης και πρέπει να προσαρμοστούν σύμφωνα με την κατάσταση του φυτού σας.

Υπερτροφία και υποσιτισμός

Παρόλο που τα μικροθρεπτικά συστατικά απαιτούνται σε χαμηλότερες ποσότητες, η μη παροχή ή η παροχή πάρα πολλών από αυτά μπορεί να προκαλέσει ελλείψεις, όπως ακριβώς και με τα μακροθρεπτικά συστατικά. Αυτό συμβαίνει επειδή παρόλο που χρησιμοποιούνται σε μικρότερες ποσότητες, είναι ζωτικής σημασίας για την κάνναβη και υποστηρίζουν άμεσα τα μακροθρεπτικά συστατικά στις διαδικασίες τους. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια μέταλλα υπάρχουν στο διάλυμα διατροφής σας και την ποσότητα στην οποία βρίσκονται. Πρέπει να τα μετράτε και να προσθέτετε τα ελλείποντα μέταλλα για να έχετε ένα 100% υγιές φυτό.

Συμπέρασμα

Παρόλο που ονομάζονται «μικρο», είναι εξίσου σημαντικά με τα μακροθρεπτικά συστατικά. Κάθε καλλιεργητής πρέπει να βεβαιωθεί ότι τα φυτά τους λαμβάνουν κάθε μέταλλο που χρειάζονται για να είναι ευτυχισμένα και υγιή. Η παροχή μόνο μακροθρεπτικών συστατικών χωρίς έλεγχο των μικροθρεπτικών συστατικών έχει ως αποτέλεσμα ένα ασθενές φυτό, πιο ευαίσθητο σε ζουζούνια και παράσιτα. Εάν θέλετε να καλλιεργήσετε ένα φυτό στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, θα πρέπει να παρέχετε τον κατάλληλο συνδυασμό μικρο-μακρο θρεπτικών συστατικών.

Πηγή: 2fast4buds.com