6 βότανα που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε

Βότανα: Τα φάρμακα της φύσης

6 βότανα που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε

6 βότανα που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε: Ο ύπνος επηρεάζει την υγεία μας από κάθε άποψη. Η καλή ποιότητα νυχτερινού ύπνου σε καθημερινή βάση είναι απολύτως απαραίτητη σε όλες τις ηλικίες.

Πιθανές αιτίες είναι το στρες και το άγχος της καθημερινότητας, καθώς και συγκεκριμένα τρόφιμα που φέρνουν αϋπνία.

Για αιώνες, πολλά βότανα όταν τα έβαζαν σε ζεστό νερό παρήγαγαν ένα χαλαρωτικό τσάι βοηθώντας έτσι να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του ύπνου.

Ορισμένα από αυτά τα φυσικά «φάρμακα» εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ευρέως σήμερα για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της αϋπνίας.

Ο ύπνος αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του ανθρώπου και είναι απαραίτητος για ξεκουραστεί ο οργανισμός από την καθημερινή κόπωση. Φανταστείτε ότι ο ύπνος είναι ο «φορτιστής» του ανθρώπου. Αν δεν «φορτιστεί» σωστά, «υπολειτουργεί» με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποδώσει ούτε στα πιο απλά πράγματα της καθημερινότητας. Για παράδειγμα αρκετές γυναίκες και δη μαμάδες δεν ξεκουράζονται αρκετά.

Τα βότανα για αϋπνία, είναι αποκλειστικά για περιπτώσεις που δεν έχουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και που μετά από συζήτηση με τον οικογενειακό γιατρό, έχουν πάρει το πράσινο φως για τη χρήση τους.

-Βαλεριάνα
-Βαλσαμόχορτο (St. John’s wort)
-Τσάι πασιφλώρας
-Κάβα κάβα
-Λεβάντα
-Τήλιο