Vegan μπάρες σμέουρου

Vegan μπάρες σμέουρου

Vegan μπάρες σμέουρου

Vegan μπάρες σμέουρου: Αν πρόκειται να γλυκάνουμε περισσότερο κόσμο τότε μπορούμε να διπλασιάσουμε τις δόσεις. Αν πρόκειται να γλυκάνουμε περισσότερο κόσμο τότε μπορούμε να διπλασιάσουμε τις δόσεις. Η συνταγή είναι:

 

Υλικά

2 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¾ κούπα ζάχαρη

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κούπα λάδι καρύδας, μαλακό αλλά όχι λιωμένο

Περίπου 1 ¼ κούπες κομπόστα σμέουρου

Για το γλάσο (προαιρετικό):

½ κούπα ζάχαρη άχνη

2 κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου

Εκτέλεση

Βήμα 1: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C. Καλύπτουμε ένα ταψί 33 x 23 εκ. με λαδόκολλα, αφήνοντας λίγο να εξέχει για να μπορούμε να το βγάλουμε πιο εύκολα από το ταψί.

Βήμα 2: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Το μείγμα θα πρέπει να τρίβεται. Μπορούμε, αν χρειαστεί, να χρησιμοποιήσουμε τα χέρια μας.

Βήμα 3: Αφήνουμε στην άκρη μια κούπα από την ζύμη σε ένα μικρότερο μπολ. Αυτό θα αποτελέσει την επικάλυψη του γλυκού.

Βήμα 4: Βάζουμε το μείγμα του μεγάλου μπολ στο ταψί με την λαδόκολλα και το απλώνουμε. Ψήνουμε για 15 λεπτά.

Βήμα 5: Όταν περάσει η ώρα τα βγάζουμε από τον φούρνο και ανεβάζουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 175°C.

Βήμα 6: Από πάνω ρίχνουμε την κομπόστα του σμέουρου. Πασπαλίζουμε από πάνω την ζύμη που είχαμε αφήσει για την επικάλυψη και το βάζουμε στον φούρνο για άλλα 40 λεπτά. Η γέμιση θα πρέπει να αφρίζει στις άκρες.

Βήμα 7: Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά. Μετά το μεταφέρουμε στο ψυγείο όπου θα το αφήσουμε να παγώσει για τουλάχιστον δύο ώρες. Αφού περάσει ο χρόνος βγάζουμε τις μπάρες από την λαδόκολλα και τις κόβουμε σε πολλά κομμάτια.

Βήμα 8: Αν θέλουμε, μπορούμε να τις γαρνίρουμε με λίγο γλάσο. Για το γλάσο θα πρέπει να χτυπήσουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη άχνη με το γάλα αμυγδάλου μέχρι να γίνει το γλάσο.

Πηγή: Huffpost